Sportfysiotherapie

Carmen Engbersen is Master Sportfysiotherapeut io.

 

De sportfysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sportgerelateerde) klachten en de verbetering van (sport)prestaties. Sportfysiotherapie is een therapie die overal kan worden ingezet waar men de grondmotorische eigenschappen (uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid) wil verbeteren. De sportfysiotherapeut helpt middels training de belastbaarheid te verhogen. Dit maakt sportfysiotherapie geschikt voor sporters, maar ook voor mensen met een chronische aandoening die hun dagelijkse activiteit beter wil kunnen volhouden.

 

Er zijn zeer veel verschillende sporten en elke sport kent zijn specifieke bewegingen. Elke sport kent zijn eigen energiesystemen (aeroob, anaeroob lactisch en alactisch energiesysteem), benodigde kracht en snelheid. Denk bijvoorbeeld aan het verschil wat een duurloper moet kunnen en wat een explosieve sporter moet kunnen. Dat vergt een diverse aanpak.

Een veel voorkomende reden voor sportfysiotherapie is het herstel na een blessure of na het ondergaan van een hersteloperatie door een blessure.

Mensen met een chronische aandoening (Diabetes/COPD) kunnen ook de kwaliteit van leven verbeteren door beweging en sport.

 

Wilt u meer informatie over bovenstaande klachten, klik dan hier

logo
fysiotherapeut
pluspraktijk